Ego eller egoism?

Många människor blandar ihop ego med egoism. Att ha ett ego är inte en dålig sak. Ett sunt ego hjälper till med vår identitet för vem vi är. Det definierar hur vi klär oss, hur vi rör oss, det är vad som definierar oss.

Medan ego kan vara hälsosamt, hindrar egoism eller att vara egoistisk oss från att utveckla dygder. Egoism frambringar karma och tillåter dem inte att se sanningen.

Det är skillnad på att vara egoistisk och att erkänna att man har en gåva. Egoism kan hindra dig från att använda många färdigheter. Om du är för egoistisk kommer du att blockera dig själv från att bli den du verkligen är och lära dig vad du behöver arbeta med. Har du verkligen vissa egenskaper eller har du bara tror du gör? Det kan vara så att du ligger före dig själv andligt och ditt ego håller naturligtvis människor borta från dig.

Egoism är när vi tänker, Det handlar bara om mig, och det kan gränsa till narcissism. En egoistisk person tror att alla finns till för dem. Konkurrens mellan healers om att vara den "bästa healern" är ett perfekt exempel på egoism.  Den bästa helaren är Skaparen av Allt Som Är och det är vår uppgift att bevittna helandena. 

När vi bevittnar Skaparen göra helandena, kan vi ha vissa framgångar i healings och läsningar. Det är därför vi alltid ger äran till Skaparen, eftersom Gud är helaren. Vi är vittnet. OM en healer blir förvirrad över detta, har universum ett sätt att klargöra detta för dem.

Det är viktigt att veta skillnaden mellan egot och att vara egoistisk. Detta håller vårt ego i schack och undviker de problem som egoism kan orsaka. Varelse självsäker bevittnar Skaparen av Allt som ÄR gör helandet och egoistisk tar åt sig äran för helandena. Är det viktigt att veta skillnaden mellan dessa två mycket separata begrepp.

Ett bra sätt att hålla egot balanserat är att ha förmågan att älska andra de behöver bli älskad. Detta kan göra oss lite sårbara. Men många av oss lovade att väcka folk innan vi kom hit, vilket innebär att vi måste ta en chans att hjälpa dem.

Introduction to ThetaHealing Book

Upptäck det världsomspännande fenomenet ThetaHealing och hur det kan hjälpa dig att uppnå transformerande helande i denna reviderade och uppdaterade utgåva av Vianna Stibals definitiva guide.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Dela denna artikel

relaterade artiklar

Tankarnas kraft

Våra tankar är kraftfulla och formar våra liv på både positiva och negativa sätt. Positiva tankar kan förbättra motståndskraft, kreativitet och motivation, vilket gör att vi kan övervinna
Läs mer
Theta blogg

Skapande som motivation

I verkligheten är pengar bara energi. Men hur många av er kan visa så mycket mer pengar att ni behöver göra healing som ni inte gör
Läs mer