30 dagars Random Act of Kindness Challenge

I lite över en månad la jag upp en Random Act of Kindness på Facebook varje dag. Jag gjorde detta för att utmana andra att utöva vänlighet och för mig själv. Att veta att vänlighet är en av de fyra grundläggande dygderna vi behöver bemästra när vi är här. 

Jag anser mig vara en snäll person. Jag vet att jag ärvde det här från min mamma, och jag kan se att det här har överförts till mina barn. Det svåraste med den här utmaningen var att publicera på Facebook. Personligen brukar jag inte göra inlägg på Facebook så mycket, men eftersom jag visste vilken effektfull plattform Facebook kan vara, lade jag upp utmaningen här så att jag kunde nå fler människor.. 🙂

När jag ursprungligen startade den här utmaningen tänkte jag, jag är ganska snäll, det kommer att bli lätt. Jag är inte säker på om det var ordet utmaning eller bara Facebook, men det fanns tillfällen då det faktiskt var en utmaning. Att vara snäll var aldrig utmaningen. Det var faktiskt väldigt lätt att dela med sig när jag köpte något till personen bakom mig eller skänkte pengar, men hur var det med dagarna jag inte gick någon annanstans än hem. Vad lägger jag upp? 

Det här är vad jag älskade med den här utmaningen. Det fick mig att omdefiniera hur jag ser på vänlighet. Jag minns en av dagarna jag satte mig ner och trodde att jag inte gjorde min Random Act of Kindness idag. Sedan hörde jag Skaparen klart som dagen, "Ja det gjorde du". Så jag tänkte på det, det finns så många saker som jag gör dagligen utan att inse att det är snälla saker. För mig är de det rätta att göra. De är bara saker du självklart kommer på att göra som att hjälpa dina barn med deras läxor, packa deras favoritdrink eller snacks i väskan som en överraskning, gnugga deras fötter eftersom de sprang på dem hela dagen. Saker som jag inte skulle tänka "åh jag kommer att göra det för det är snällt." Detta gjorde att jag kunde se hur ofta jag faktiskt gör snälla saker. Den här utmaningen gjorde det möjligt för mig att vara smartare i min vänlighet hemma, som att skriva ett meddelande till min partner i spegeln eller ett brev till mina pojkar som berättade för dem hur tacksam jag är för dem, istället för att bara säga det. 

Att veta att folk tittade på vad jag skrev, jag ville inte posta samma sak om och om igen eller de snälla sakerna jag gjorde för samma personer. Jag ville hålla det så rättvist och slumpmässigt som möjligt, att göra det här gjorde det möjligt för mig att göra saker som inte bara var snälla mot andra utan också för mig själv. Jag lärde mig att den jag var minst snäll mot, var mig själv. Jag ser alltid till att alla andra blir omhändertagna och sätter mig själv sist. Men med den här 30-dagarsutmaningen kunde jag tydligt se det. Jag kunde ändra mitt perspektiv, göra trosarbete och hitta en balans. Väl mer balanserad skala. 🙂 Låt oss vara ärliga, jag kommer alltid att sätta andra först, det är en del av min natur, men nu ska jag samtidigt visa mig mer vänlighet.  

Vissa människor vägrade nästan att acceptera vänlighet, och i de ögonblicken sa jag helt enkelt att jag gör en slumpmässig handling av vänlighet och om du tillåter mig att göra detta åt dig kommer det att slutföra min utmaning för dagen. Jag upptäckte när jag sa detta, de var mer villiga att acceptera min vänlighet. VARFÖR?? Att göra ThetaHealing Jag vet att för vissa människor kan det vara svårt att ta emot vänlighet, speciellt om du inte vet hur vänlighet känns eller tror att människor bara är snälla när de vill ha något. Jag vet också att att ge vänlighet och att ta emot vänlighet är två helt olika saker. 

Den roligaste delen av utmaningen var att hjälpa andra och se hur smittsamt vänlighet är. 

Min partner Christopher ringde mig och sa, "älsklingen du skulle vara så stolt över mig. Jag såg en hemlös herre gå bredvid sin cykel idag och jag frågade honom om jag kunde skjutsa honom. (Nu är det december i Montana och vinter) Jag satte hans cykel bak i lastbilen och körde honom till skyddet dit han var på väg. Jag gav honom också lite pengar. Han var så tacksam. Babe det var den bästa känslan. Jag förstår varför du gör den här utmaningen."

Återigen, Christopher är redan en ganska snäll person, men detta var ett viktigt ögonblick för honom.

Jag älskade att se mina barn komma på sina egna sätt att visa vänlighet mot andra och att läsa andras inlägg om deras slumpmässiga snälla handlingar. 

Här är något coolt. En av dagarna gjorde vi något snällt för någon som vi trodde inte tyckte om oss. Naturligtvis var detta vår egen tolkning från att inte kommunicera, men oavsett gjorde vi något snällt för dem. Det visade sig att de faktiskt var riktigt coola och från den ena handlingen av vänlighet kunde vi öppna upp en känsla av acceptans och förståelse för varandra. Vi ses inte längre med denna negativa känsla.

Vänlighet är något vi alla kan öva och använda för att förändra planetens vibrationer. Det är verkligen fantastiskt att se hur en persons ansikte lyser upp när någon gör något slumpmässigt snällt för dem. Genom att utöva vänlighet kan vi släppa och röra oss genom olika blockeringar och negativ energi. Det är svårt att hålla fast vid stress och ilska när vi befinner oss i en energi av vänlighet. 

Jag vet att vänlighet för mig är att släppa taget om att kontrollera allt och låta medkänsla, kärlek och tillit ta över. 

Använder du KINDNESS?

Vad är VÄNLIGHET för dig? 

Är du en Giver? En mottagare? Eller båda?

VÄNLIGHET NEDLADDNINGAR: Säg JA till MOTTA

  • Vill du veta vad Skaparens definition av vänlighet är. 
  • Att du vet hur du gör och att du redan är snäll. 
  • Vill du veta hur det känns att ta emot vänlighet.
  • Att det är tryggt och möjligt att ta emot vänlighet och vara snäll mot andra. 
  • Att du vet hur man och redan gör utövar vänlighet varje dag. 

Vänlighet är en gnista inom oss som bara väntar på att bli släppt. Om vi tillåter oss själva att öva och behärska vänlighet kan vi GÖRA SKILLNAD.

Introduction to ThetaHealing Book

Upptäck det världsomspännande fenomenet ThetaHealing och hur det kan hjälpa dig att uppnå transformerande helande i denna reviderade och uppdaterade utgåva av Vianna Stibals definitiva guide.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Dela denna artikel

relaterade artiklar